Nieuws

Nieuw in Amadeus!

 

Brabantse Koffietafel

Zondag 19 mei – 12.00-14.00 u

Wijkgenoot Rob Biesta verzorgt op zondag 19 mei in Amadeus een lekkere, uitgebreide en gezellige Brabantse Koffietafel. Wie het leuk vindt om al of niet in familieverband op zondag bij Amadeus te komen lunchen, is de Brabantse Koffietafel een aanrader.

U kunt kiezen uit veel verschillende soorten brood en beleg. Verder bestaat de maaltijd uit soep en kroketten. Mel k en jus d’orange zijn bij de prijs inbegrepen. Koffie/thee en andere drankjes tegen betaling.

Kosten € 10,00.

Minimum aantal van 20 deelnemers. Aanmelden en betalen bij Amadeus (tot 3 dagen van tevoren).

 

Super Chefs – Koken met Kinderen

 kookworkshops voor kinderen bij Amadeus

In juni start Eline Le Mair, Praktijk voor gewichtsbeheersing, met Kinderkookworkshops in activiteitencentrum Amadeus aan de Traviatastraat 25 / hoek Mozartlaan.

SuperChefs  is een acht wekelijkse kookworkshop voor kinderen van 10-12 jaar (groep 7-8). Het programma is een verdieping op Smaaklessen, Schoolfruiten en Lekker Fit! Mogelijk kunnen scholen dit aanbieden in hun lespakket, maar particulier kan deze workshop ook gegeven worden.

Bekend is dat het ontwikkelen van een gezond eetpatroon moet beginnen bij het jonge kind en dit wordt gestimuleerd door er met leeftijdsgenootjes praktisch mee bezig te zijn. Bewezen is dat dit veel meer stimuleert dan theoretische lessen.

De kinderen leren samen met vriendjes en vriendinnetjes van goede producten iets heerlijks op tafel te zetten en op feestjes met goede producten iets lekkers  te  presenteren. Na het volgen van de kookworkshops zijn de kinderen Super Chefs.

Ook jongere kinderen dan in de leeftijd van de groepen 7 en 8 zijn welkom. Per leeftijdscategorie wordt dan een groep gevormd, zodat de les op maat wordt aangeleverd. Geen kookcursus, wel een kookpartijtje? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

•          Kookcursus voor kinderen uit groep 7/8 of jongere kinderen.

•          In 8 lessen lekker en gezond leren koken.

•          Van broodjes, maaltijden en extra’s tot tussendoor.

•          Niet alleen koken, maar natuurlijk ook proeven!

•          Het bijbehorende kinderkookboek krijgen ze mee, dus thuis ook aan de slag!

•          SuperChefs zijn ontdekkers, bij de afronding krijg je het certificaat!

•          Locatie Amadeus, Traviatastraat 25, 2555 VG Den Haag.

Voor informatie en aanmelden:

Praktijk voor gewichtsbeheersing, Eline Le Mair, info@gie-denhaag.nl of 06-10753559.

 

Uitje: Zomer in Drenthe

 Van 18 t/m 20 juni  organiseert wijkgenoot Rob Biesta een volledig verzorgd driedaags arrangement naar Drenthe: bekijk het mooie Drenthe eens vanuit uw comfortabele rijdende fauteuil  en geniet van de prachtige omgeving en de gastvrijheid van het hotel.

Programma:

Dag 1 – Tussen 9.00  en 9.30 uur halen wij u thuis of bij  Amadeus op en gaan we richting Drenthe

Onderweg een leuke rondrit door de mooie plekjes in de Hanzestad Deventer. Aansluitend een lunch met een lekkere uitsmijter of een vers afgebakken en belegd broodje, met koffie of thee. In de loop van de middag checken we in bij Hotel Het Witte Veen. Mogelijkheid voor  thee, koffie of een drankje in de bar / huiskamer van het hotel (excl). 18.00 uur 3 gangen diner in het restaurant.

Dag 2 – Vanaf  8.00 uur Ontbijt in het restaurant

Na het ontbijt maken we een mooie rit door het Drentse landschap met een o.a. een bezoek aan een kaasboerderij, het prachtige dorpje Orvelte. We gaan vandaag een pannenkoek eten met koffie in museumrestaurant  “de Ar” in Westerbork. In de loop van de middag zijn we terug in het  hotel met mogelijkheid voor thee, koffie of een drankje in de bar / huiskamer van het hotel. 18.00 uur 3 gangen diner in het restaurant .

Dag 3 – Vanaf 8.00 uur Ontbijt in het restaurant

Na het ontbijt  uitchecken hotel  en maken we een mooie rit door het Dwingelderveld. Aansluitend nemen we nog een lekker belegd stokbroodje of een oerbrood met kroketjes  met koffie of thee in het landelijk gelegen hotel  Spier. Van hieruit de terugreis naar Den Haag waar bij we naar verwachting rond 16.30 uur aankomen bij Amadeus. Met veel plezier kunnen we u ook thuis afzetten.

Inclusief:

Vervoer per comfortabele minibus met airco

Ophalen  bij Amadeus of ophalen en thuisbrengen in Bohemen, Vruchtenbuurt en Loosduinen.

Twee  overnachtingen in hotel Het Witte Veen obv twee personen per kamer.

Twee dagen een driegangen diner en ontbijtbuffet incl  koffie.

Lunch zoals beschreven met koffie of thee op genoemde dagen.

Toeristenbelasting.

Exclusief:

Alle niet genoemde drankjes.

Reisverzekering.

Aan deze  geheel  verzorgde reis kunnen maximaal  8 personen deelnemen. Helaas is het niet mogelijk een  rolstoel  mee te nemen, voor maximaal twee rollators is wel plaats.

Aanmelden kan tot 9 juni.

Bij onvoldoende belangstelling kan de reis worden geannuleerd.

Prijs per persoon obv een tweepersonen op een  kamer:  € 225,00. Betaling in de bus. Geen pin. Toeslag eenpersoonskamer : € 22,50

Aanmelden: bij Rob Biesta via: gastvrijgenieten@hotmail.com of via 0624260473

 

Excursie Delft

Zaterdag 13 juli – 11.15-15.00 u

Op 13 juli gaan we naar Delft voor een leuke dag en een mooie excursie.

Om 11.15 u vertrekken we vanuit Amadeus en gaan met de trams 3 en 1 naar Delft.

We bezoeken eerst het nieuwe station van Delft, na de bouw van 6 jaar in 2015 geopend. Bijzonder aan het station is de hal met een gewelfd plafond met lamellen waarop een stadsplattegrond van Delft uit 1877 is uitgebeeld. De kolommen en muren van de stationshal zijn bekleed met gebroken tegels in een hedendaagse variant op Delfts blauw.

Daarna gaan we onder begeleiding van een gids naar het oude centrum van Delft. Delft heeft een historische binnenstad. Midden in het centrum aan de Markt staan het stadhuis in renaissancestijl en bekend als trouwlocatie en de Nieuwe Kerk van Delft. De kerk is de laatste rustplaats van de vermoorde Willem van Oranje en van leden van het koninklijk huis. Eveneens een bijzonder gebouw is het Prinsenhof, een 15de eeuws klooster, nu museum, en de plek waar Willem van Oranje werd vermoord. Delft is een grachtenstad met middeleeuwse straatjes en pleintjes.

Na de rondleiding door het oude Delft van ongeveer een uur gaan we in stadsherberg De Mol een lunch gebruiken. Na lekker gegeten te hebben, vertrekken we weer richting Den Haag.

De wandeling is eventueel ook geschikt voor mensen die wat minder goed ter been zijn. De afstanden zijn niet groot maar we zijn wel 1.5 uur lopend onderweg. Informatie of overleg hierover via Ron van Offeren, t. 0653256346.

We stellen een limiet van 25 deelnemers: dus wie het eerst komt, het eerst maalt!

Kosten: € 15,- voor de lunch in stadsherberg De Mol.

Aanmelden en betalen bij Amadeus.

 

Een luisterend oor …

Wilt u wel eens praten over wat u bezighoudt en niet meer loslaat, maar aarzelt u om bij uw partner, vriend, kennis of buur aan te kloppen? Het Humanistisch Verbond heeft vrijwilligers die getraind en bereid zijn gesprekspartner te worden. Zij hebben de ervaring dat alleen praten al voor opluchting kan zorgen. Uw gesprekspartner is geen therapeut, maar biedt een luisterend oor en kan u helpen weer richting of troost te vinden. Het humanisme is een levensbeschouwing die elk mens ruimte geeft voor eigen keuzes en verantwoordelijkheid.

De Humanistische Begeleiding door Vrijwilligers een luisterend oor vergadert maandelijks in Amadeus. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, bel dan 06-81937263 of stuur een mail naar hbv@humanistischverbonddenhaag.nl. Aan een luisterend oor zijn geen kosten verbonden.

 

Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu is een landelijke vrouwenvereniging, voortgekomen uit de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen, opgericht in 1930, die in 1946 haar naam wijzigde in Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. In 2002 veranderde de naam in Vrouwen van Nu.

In de eerste jaren stond de ontwikkeling van het vakonderwijs voor vrouwen en meisjes op het platteland, in het bijzonder in het landbouwhuishoudonderwijs, centraal. De hedendaagse missie is om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De organisatie is ook in de steden actief.

De afdeling ’s-Gravenhage, bestaande uit 67 vrouwen, biedt een afwisselend programma en organiseert excursies. Eenmaal per maand wordt in Amadeus een lezing gehouden. Verder is er een fiets-, wandel-, eet- en filmclub. Wilt u meer informatie of vrijblijvend een activiteit bijwonen, neem dan contact op met de secretaris Kitty Havermans: k_havermans@hotmail.com of 070-3685835.

 

En verder!

 Amadeus op Zondag!

31 maart, 16.00-18.00 uur (toegang gratis)

Optreden van de band The Nowhere Café, een nieuwe Haagse band, bestaande uit vijf muzikanten. Ze spelen in de sfeer van Southern Rock, Americana en Country Rock.

De wereld rond 1900

Dinsdag 16 april – 14.00-16.00 u (toegang gratis)

Lezing door filosoof en schrijver Jos de Wit over de tijd rond 1900 en het ontstaan van allerlei nieuwe kunststijlen en levensbeschouwingen, zoals de Jugendstil, Haagse School, theosofie en antroposofie.

 Paasbrunch 2e Paasdag

22 april – 12.00-14.00 u

Paasbrunch in de kerkzaal voor alle wijkgenoten met live optreden. Eigen bijdrage € 7,50. Aanmelden bij Amadeus. Het bedrag kan contant betaald of gepind worden bij Amadeus, of overgemaakt op het rekeningnummer van Amadeus (zie op deze kaart).

Koningsdag in Amadeus

Zaterdag 27 april, 10.00-14.00 uur (toegang gratis)

Vier Koningsdag bij Amadeus! Kopje koffie/thee, oranjegebakje, gezamenlijk tv-kijken naar bezoek van de koning aan  Amersfoort, vrijmarkt, rommelmarkt en kinderspelen. Optreden Die Hofstädter Musikanten. Kraamhuur rommelmarkt € 15,- (info info@stichtingamadeusdenhaag.nl).

Amadeus op Zondag!

Zondag 28 april, 16.00-18.00 u (toegang gratis)

Optreden van de band Les Vieux Copains, bestaande uit vijf musici, allemaal 65-plussers met een lange ervaring in de swing- dans en jazzmuziek uit de jaren ’40, ’50 en ’60.

 Oranje boven!

Dinsdag 30 april – 14.00-16.00 u (toegang gratis)

Verhalen en anekdotes over het Koningshuis, met een knipoog naar Den Haag.

Cursus kunstgeschiedenis: Islamitische Kunst

Donderdagen 2, 9, 16, 23 mei – 14.00-16.00 u

Islamitische kunst in de middeleeuwen, de Maghreb, het Iberische schiereiland en Turkije. Kosten: € 89,-. Aanmelden: info@humanistischverbonddenhaag.nl.

 Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge!

Dinsdag 7 mei t/m 28 september – 16.00-17.00 uur (toegang gratis)

Vanaf 7 mei wekelijkse wandelingen op dinsdag (20 weken lang) op 3 verschillende niveaus vanuit Amadeus. Er is gelegenheid om voor- of achteraf even wat te drinken. Ook mensen zonder medische behandeling kunnen meewandelen.

 Stadswandeling Oranje Boven!

Zaterdag 11 mei – 14.00-17.00 u (vertrek 13.00 uur vanuit Amadeus)(toegang gratis)

Stadswandeling langs de geschiedenis van het Koningshuis en de Oranjes. Aanmelden bij Amadeus

Kolonialisme

Dinsdag 14 mei – 14.00-16.00 u (toegang gratis)

Nederland bezat vanaf de Gouden Eeuw tot na WO II verschillende koloniën, onder ander Nederlands Oost-Indië. Op dinsdag 14 mei houdt Paula Brunsveld van Hulten, geboren in Surabaja, een lezing over haar boek Het onbeloofde land, het levensverhaal van een meisje met gemengd Nederlands-Indisch bloed. Ze overleeft het Jappenkamp en de Besiap en komt na het uitroepen van de Republik Indonesia naar Nederland. Naarmate ze ouder wordt, krijgt ze steeds meer last van een  identiteitsstoornis.

Eindconcert Grijze Koppen Orkest

Zaterdag 25 mei – 10.30-12.00 u (toegang gratis) – Kerkzaal ingang Händellaan 50

Na de voorgaande maanden hard geoefend te hebben houdt het orkest op 25 mei een eindconcert in de Kerkzaal.

Amadeus op Zondag!

Zondag 26 mei – 16.00-18.00 u (toegang gratis)

Optreden door zanger/gitarist/songwriter Joop Colsen, met songs uit vooral de jaren ‘ 50, ‘ 60 en ’70, ook Nederlandstalige liedjes en eigen composities, o.a. Het Schevenings Lied.

Optreden ISH-koor

Dinsdag 28 mei – 14.00-16.00 u (toegang gratis)

Optreden van koor en orkest van de International School of The Hague in de Kerkzaal.

Marokkaanse middag

Dinsdag 4 juni – 14.00-16.00 uur

Marokkaanse cultuur en Marokkaanse hapjes en drankjes. Kosten € 7,50. Aanmelden bij Amadeus.

Taoïsme 

Dinsdag 18 juni – 14.00-16.00 u (toegang gratis)

Het taoïsme is een Chinese filosofische en religieuze stroming die zich richt op hoe te handelen in het leven. Letterlijk betekent Tao: weg of doelgericht-gaan.

Amadeus op Zondag!

Zondag 30 juni – 16.00-18.00 uur (toegang gratis)

Optreden door The Jazz Pack Trio, gemoedelijke jazz, van toen en nu.

 

Terugblik

 Verslag Excursie Paulus Potter Museum

Op zaterdag 16 maart organiseerde Amadeus een excursie naar het Paulus Potter Museum in Den Haag. Het Paulus Potterhuis was het woonhuis en atelier van Paulus Potter, een van de beroemdste schilders uit de Gouden Eeuw. Hij huurde dit fraaie grachtenpand aan de Dunne Bierkade van de landschapsschilder Jan van Goyen. Potter trouwde met zijn buurmeisje, de dochter van de Paleizenbouwer Van Balckeneynde. Ook Jan Steen en Jan van Goyen woonden en werkten in het pand.

Het huis is een monument in Lodewijk de XIV-stijl met hoge plafonds. Paulus Potter schilderde het uitzicht dat hij had vanuit dit huis op het weiland de beroemde ‘Stier van Potter’. In het museum hangt een mooie replica van het origineel dat in het Mauritshuis te bewonderen is.

De rondleiding door het eeuwenoude en sfeervolle pand werd persoonlijk verzorgd door de heren Potter en Van Goyen en de echtgenote van Jan van Goyen. We kregen een inkijkje in de levens van deze schilders, de tijd waarin ze leefden en hoe zo woonden en werkten. Bijzonder was de plafondschildering van Pieter Stortenbeker in een van de kamers. Halverwege de 17e eeuw woonde stadsarchitect Claes Dircx van Balckeneynde – onder meer bouwer van het Catshuis – in het pand, dat overigens in 1638 gebouwd werd door de bekende architect Pieter Post.

Als ‘toetje’ brachten we een bezoek aan de kerk die op het binnenterrein tussen de Dunne Bierkade en Amsterdamse Veerkade ligt, en die van buitenaf niet te zien is. De ingang ligt naast het Paulus Potter Museum. Hier zetelt de Vergadering van Gelovigen. De kerk is in 1889 gebouwd en in 1912 vergroot. Bijzonder is het drie meter lange doopbassin midden in de zaal.

De bouw van de kerk in 1889 werd mogelijk gemaakt door de eigenaar van de grond, Herman Voorhoeve. De familie Voorhoeve, rijk geworden in de theehandel, heeft grote invloed gehad op het behoud van dit stukje Den Haag.

Tenslotte kregen we een interessante toelichting door de enthousiaste koster van de kerk. De Vergadering van Gelovigen, soms ook darbisten genoemd, is een gemeenschap van christenen zonder vaste voorganger of predikant. De gemeenschap wil geen kerkgenootschap zijn, maar wordt wel tot de evangelische beweging in het protestantisme gerekend. Een van de eerste ‘broeders’, zoals de gemeenschapsleden zich onderling noemen, was John Nelson Darby, die zich in de 19de eeuw afscheidde van de Anglicaanse Kerk in Engeland.

Hieronder een foto impressie van de middag:

 

Spreekuur wethouder Rachid Guernaoui in Amadeus

Op 13 maart hield stadsdeelwethouder Rachid Guernaoui zijn maandelijkse spreekuur in Amadeus. Wijkgenoten hadden vragen over de nieuwbouw aan de Narcislaan voor onder meer statushouders en het standpunt van wijkvereniging Walboduin daarin, het niet meer rijden van bus 23 naar Kijkduin met grote gevolgen voor de mobiliteit voor bewoners van Bohemen, de sluiting van een aantal loketten in de stadsdeelkantoren, gevaarlijke verkeerssituaties Mozartlaan, de beplanting van bomen aan de Mozartlaan dat veel ruimte geeft aan vervuiling, de plannen rond renovatie of sloop/nieuwbouw in de Notenbuurt en de gevaarlijke situatie van de vluchtheuvel hoek Laan van Meerdervoort-Muurbloemweg.

Alle vragen zullen schriftelijk, dan wel telefonisch, worden beantwoord.

Colleges De Rijdende Rechter

Op de dinsdagmiddagen in maart gaf Jeroen Hoogendoorn, net afgestudeerd student rechten, colleges over Recht. Gestart werd op 5 maart met het onderwerp De onrechtmatige daad. Op 12 maart volgde Geschillenbeslechting, met voorbeelden uit de TV-series De Rijdende Rechter. Op 19 en 26 maart waren de onderwerpen respectievelijk Personen en Familierecht en Vier Opmerkelijke Arresten.

De colleges werden door vele wijkgenoten met veel plezier gevolgd. Op het laatste college kreeg een ieder een certificaat.

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op 4 januari hield Amadeus de Nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Irene Sjerp sprak de aanwezigen toe en keek terug op een voor Amadeus succesvol 2018. Amadeus is sinds de opening op 13 oktober een echt buurtcentrum geworden waar buurtgenoten binnenlopen, elkaar ontmoeten en waar aan een breed activiteitenprogramma kan worden deelgenomen. Nadat geproost was op 2019 was er gelegenheid weer eens bij te praten. Aankleding en hapjes waren tot in de puntjes verzorgd door verschillende Amadeus-vrijwilligers.

Hieronder een foto impressie (foto’ s Wim Wieringa):

 

Amadeus op Zondag! Live muziek!

Elke laatste zondag van de maand tussen 16.00 en 18.00 uur organiseert Amadeus ‘muzikaal café’. Op 30 december trad de huisband, het Next Move  Combo op. Onder het genot van een hapje en drankje werd naar verschillende populaire songs geluisterd. Ook werd druk gebruik gemaakt van de ‘dansvloer’. Amadeus is gratis toegankelijk (consumpties voor eigen rekening). De volgende Amadeus op Zondag is op 27 januari.

Kerstviering 2018

Op 18 december organiseerde Vivendi/Amadeus een kerstviering voor wijkbewoners met petit diner en optreden door het koor Cantutti. 

Hieronder een foto impressie:

Samenlevens redden! AED voor de wijk!

Vrijwilligers van Amadeus zijn een actie gestart om geld in te zamelen voor een AED in de wijk. Het apparaat zal worden opgehangen aan een buitenmuur van Amadeus en is dag en nacht bereikbaar. We danken de goede gevers voor hun financiële bijdragen.

 

Vivendi Excursie Joods Museum Amsterdam

“>

Op 15 oktober organiseerde Vivendi een excursie met de Museum Plus Bus naar het Joods Museum in Amsterdam.

Hieronder een foto impressie van de dag (foto’s Inge Camfferman)

Feestelijke Opening Amadeus

Op zaterdag 13 oktober waren ruim driehonderd buurtbewoners en andere belangstellenden naar de Mozartlaan gekomen om de feestelijke opening van Amadeus bij te wonen. Het splinternieuwe onderkomen van Amadeus barstte als gevolg van de grote belangstelling bijna uit zijn voegen. De vrijwilligers kwamen handen te kort om iedereen van een drankje en een hapje te voorzien.

Gestart werd met een welkom door de voorzitter, Irene Sjerp. Na de openingswoorden van de voorzitter vertelde Inge Camfferman, secretaris, over achtergrond en invulling van Amadeus. Zij ging eveneens in op het verleden van de Bethelkerk en de gebeurtenissen rond de eerste dominee Frits van Evert, waarnaar een van de zalen genoemd zal worden en een herinneringsbordje geplaatst.

Voordat tot de onthulling van het bordje werd overgegaan sprak de heer Gerard van Evert, achterneef van Frits van Evert, de zaal toe. Hij schetste het grote verdriet en de diepe sporen die de gebeurtenis en de dood van Frits van Evert in de familie hebben achtergelaten.

Hij ging verder in op de actualiteit en verbond het uitsluiten van Joden in de jaren vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de vluchtelingenproblematiek van nu. “Ook nu weer zijn er tendensen waarin mensen niet welkom zijn en buitengesloten worden.”

Herinneringsbordje Frits van Evert:

Ter herinnering aan Ds. Frits van Evert

Frederik Karel (Frits) van Evert (Den Haag, 27 januari 1903 – Vught, 31 januari 1943) was medeoprichter, ‘bouwdominee’ en eerste predikant van de Bethelkerk aan de Händellaan. Zelf woonde hij sinds juni 1937 met zijn gezin aan de Parsifalstraat 9.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog nam hij duidelijk stelling tegen de bezetter in woord en daad. In het verzet heeft hij zich onder andere ingezet voor hulp aan Joden in het huidige stadsdeel Loosduinen.  In augustus 1942 werd dominee Frits van Evert gevangen gezet met de aanklacht dat hij Joden hielp. Na twee weken gevangenis in het ‘Oranjehotel’  in Scheveningen werd hij overgebracht naar het concentratiekamp Amersfoort. Daar moest hij zwaar werk verrichten en ging zijn gezondheid achteruit.  In januari 1943 werd hij overgebracht naar kamp Vught.  De ontberingen van de kampen heeft hij niet overleefd. Op 31 januari 1943 is hij in Vught overleden.

Na de onthulling van het bordje ter nagedachtenis aan ds. Frits van Evert, voerde Joris Gribnau, eigenaar van het gebouw, het woord, waarbij hij een inkijkje gaf in de plannen voor de voormalige kerk.

De kerkzaal wordt verbouwd tot activiteitenruimte voor Amadeus. Ook komen er kantoorruimtes en woningen in. Tot die tijd zal Amadeus tijdelijk gehuisvest zijn in de aanbouw van 1965. Na de verhuizing van Amadeus naar de voormalige kerkzaal worden de kosterswoning en de aanbouw gesloopt voor woningen.

De officiële opening werd tenslotte verricht door wethouder Rachid Guernaoui. In zijn hoedanigheid als stadsdeelwethouder gaf hij aan trots te zijn op dit voor Loosduinen mooie bewonersinitiatief. De acties van Bethel Blijft en het behaalde resultaat ziet hij als voorbeeld voor andere kerken die leegstaan of leegkomen, zoals de Valkenboskerk.

Tijdens het hijsen van de vlag met het Amadeus logo door de wethouder op het grasveldje naast het gebouw werd de kerkklok geluid. Hiermee was Amadeus officieel geopend.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag, mede dankzij de geweldige inzet van het team van vrijwilligers, dat alles in gereedheid had gebracht voor deze succesvolle middag.

Hieronder een foto impressie (foto’s Wim Wieringa en Inge Camfferman)
“>

Vrijwilligers Amadeus klaar voor de start

Ruim dertig vrijwilligers staan klaar om van de voormalige Bethelkerk, inmiddels omgedoopt in Amadeus, een bruisend wijkcentrum te maken met tal van activiteiten en inloop. Alle vrijwilligers zijn wijkgenoten. Daarmee wordt invulling gegeven aan het doel van Amadeus: het realiseren van een centrum vóór, maar vooral ook dóór bewoners! Zaterdag 13 oktober is de feestelijke opening.

De afgelopen maanden is keihard gewerkt om de voormalige Bethelkerk aan de Händellaan/Mozartlaan in te richten als wijkactiviteitencentrum. Amadeus start de komende twee jaar, totdat de kerkzaal is verbouwd, in de aanbouw met ingang aan de Traviatastraat. Amadeus heeft de beschikking over twee zalen en een inloopruimte. De gehele organisatie is in handen van vrijwilligers.

Vanaf 1 oktober werd gestart met onder andere inloop, yoga, tai chi/qigong, kaartspelen, verschillende cursussen en de Vivendi-activiteiten. Ook een koor komt in Amadeus repeteren. Welzijnsorganisatie VóórWelzijn gaat na de herfstvakantie wekelijks spreekuur houden.

Zolang de kerkzaal beschikbaar is, zal deze tot aan de verbouwing medio 2019, eveneens gebruikt gaan worden. Gedacht wordt aan kinderactiviteiten, verjaardagspartijtjes, een rommelmarkt, optredens, een kerstdiner en dergelijke.

Op zaterdagmiddag 13 oktober vanaf 15.00 uur wordt Amadeus feestelijk geopend en wordt ‘open dag’ gehouden. De mensen van Amadeus, bestuur en vrijwilligers, staan dan klaar om alle wijkbewoners te verwelkomen.

TV West bij Amadeus

Op 9 oktober heeft TV West opnamen gemaakt in Amadeus. Klik op deze link: https://m.omroepwest.nl/nieuws/3704770 om de uitzending en het nieuwsbericht te bekijken.